PRVO LETO MUZIKE O VINU IN LJUBEZNI

PRVO LETO MUZIKE O VINU IN LJUBEZNI

Pa je za nama prvo leto, oziroma natačneje, prvega pol leta skupnega glasbenega udejstvovanja. Od kar sva na pragu poletja na oder postavila svoj “kantavtorski” glasbeni kabaret oziroma humoristični koncert, sva z njim kar lepo obredla slovenske odre. Doslej naju je na štirinajstih odigranih nastopih skupaj videlo kakšnih 1.000 obiskovalcev. Da navdušenje nad videnim in slišanim ne pojenja, pa govorijo številni dogovorjeni nastopi v prihodnje.

Seveda pa v tem obdobju nisva zgolj koncertirala. V poletnih mesecih sva z ekipo vrhunskih glasbenikov posnela svojo prvo skladbo in le kateri bi pripadla čast, če ne tisti, ki je na nastopih doslej požela največ navdušenja. To je nesojena »Jadralska« himna, pesem, ki jo poslušalci začno poslušati z zanimanjem, končajo pa običajno z glasnim krohotom, spominjajoč se lastnih prigod in izkušenj na kakšni jadrnici.

Ob koncu novembra pa je Jernej izdal pesniško zbirko »Pripovedke o vinu in ljubezni«, v kateri je zbral besedila pesmi ustvarjenih za skupino Mi2 in druge glasbene izvajalce, nekatere od njih pa so bile napisane prav posebej za tale projekt. Ker nesreča ne počiva, boste še kakšno izmed njih lahko že prav kmalu slišali, saj se bova kmalu znova odpravila v studio.

V tejle kratki infografiki pa se lahko z nama sprehodite skozi prvo leto v sliki in besedi:

Prva trema in polna dvorana v Erbergovih paviljonih v Dolu pri Ljubljani – Hvala ti za prvo priložnost Aleš Žnidaršič!
Vrt Sokolskega doma v Škofji Loki, za las smo ušli plohi, ki je sledila.
Nastop na festivalu Poletje v NUK v Narodno univerzitetni knjižnici v Ljubljani. Tukaj smo se pred dežjem pravočasno umaknili pod streho, ga pa nato žal ni bilo. Je bil pa tudi zato prostor poln do zadnjega kotička.
Čudovit ambient in množica obiskovalcev v začetku julija na Ptujskem gradu
Seveda se je bilo treba oglasiti tudi v rodnem Rogatcu. Dvorana Dvorca Strmol in nastop pred društvom prijateljev Rogatca.
Zatem sva zavila v Maribor in se ustavila na Poštni ulici ter tudi tukaj za malenkost ušla nalivu.
Vrnitev v Ljubljano, tokrat v prenovljeni Center Slovanskih kultur France Prešeren. Čudoviti zvok in ambient za izbrane obiskovalce.
Ki mu je sledil enako izbrano obiskani Blunout v Domžalah. Je bilo pa spet fajn.
V Davorjevem rodnem mestu je bila seveda druga pesem. Špital je bil razprodan.
Pa sva našla svojo prvo vinsko klet. Nastop v lepo obiskanem Kleteatru v Zgornji Polskavi.
V najlepšem vaškem jedru v Sloveniji (uradno), v Domu krajanov v kozjanskem Zagorju ob vinskih in mesenih dobrotah.
Na povabilo Knjižnice Litija sva tam obeležila Dan splošnih knjižnic, tokrat že tudi z novo knjigo v roki.

Predstavitev Pripovedk o vinu in ljubezni na Knjižnem sejmu v Cankarjevem domu v Ljubljani.